Ga naar hoofdinhoud
30 miljoen voor PSV - grote ommezwaai Ajax Getty

Eredivisie nieuws. De zomer is geen rustmoment voor het management van de topclubs. Die van PSV heeft goed nieuws gekregen, terwijl bij Ajax het alle hens aan dek lijkt te zijn.

PSV krijgt 30 miljoen euro van bedrijven

In Eindhoven kan de vlag uit. Want vijf bedrijven hebben zich voor 30 miljoen euro aangesloten bij een partnerfonds. Het gaat deels om nieuw kapitaal en deels om herfinanciering van oude leningen. Het investeringsmodel, gebaseerd op dat van Bayern München, is inmiddels goedgekeurd. Het geld gaat niet direct naar transfers, maar wordt wel goed gebruikt.

“We gaan een deel van het geld gebruiken voor bijvoorbeeld het verbouwen en uitbreiden van de jeugd- en profsectie op De Herdgang en het aanpassen van het stadion. We gebruiken het daarnaast ook om het eigen vermogen te verstevigen”, vertelde algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV.

Ajax krijgt bezoek van Serie A en Premier League

In Amsterdam is men bezig met een grote ommezwaai. Ajax moet wennen aan de nieuwe trainer Peter Bosz en andersom na het vertrek van Frank de Boer. En Ajax moet zich ook instellen op de wensen van de nieuwe trainer. Zo lijkt Lasse Schöne ineens weer meer kans te krijgen. “Ik heb voorafgaand aan dit seizoen een gesprek gehad met Peter Bosz. Ajax is duidelijk geweest: ik hoef niet weg”, aldus de 30-jarige Deen.

Daarentegen moet technisch directeur Marc Overmars ook nog goochelen met een aantal jonge spelers. Arek Milik lijkt weg te kunnen naar een grotere club. Richairo Zivkovic staat in de belangstelling van Bologna. En Anwar El Ghazi lijkt onder Peter Bosz ook weinig kans meer te maken op een basisplek. Bosz zelf houdt de boot af over mogelijke transfers. “Het kan altijd. Zolang de markt open is, heb je altijd kans dat men aan spelers van ons gaat trekken of dat wij opeens iets zien dat we willen. Dus we zullen wat dat betreft tot eind augustus geduld moeten hebben.”

Intussen moet Ajax echter ook vrezen dat Marc Overmars zelf vertrekt uit Amsterdam. Want de oud-speler heeft aanbiedingen op zak van Everton en Chelsea om daar een zelfde technische rol te vervullen. Die van Everton heeft hij naast zich neergelegd, maar die van Chelsea nog niet. Ajax heeft een contract tot 2021 klaar liggen voor Overmars.

Vincent Janssen en Sébastien Haller naar Premier League

Intussen lijkt een lang aanstaande transfer eindelijk rond te komen. Vincent Janssen wil koste wat kost een overstap maken van AZ naar Tottenham Hotspur. De Engelse club had eerder 17 miljoen geboden op de topscorer van de Eredivisie, maar AZ wilde meer zien. De Spurs lijken nu overstag te gaan met een bedrag dat kan oplopen tot 22 miljoen euro. Vincent Janssen zelf ziet het positief in. “Het is nog niet helemaal rond, maar ik train al niet meer bij AZ. De clubs zijn nu echt dicht bij een akkoord. Ik ga nu naar huis en wacht het verlossende telefoontje af.”

Een andere smaakmaker van de Eredivisie lijkt volgens Engelse media ook op weg naar de Premier League. Met Ronald Koeman aan het roer is Everton ‘gedwongen’ om ook naar de Eredivisie te kijken. En Koeman zou zijn oog hebben laten vallen op Sébastien Haller van FC Utrecht. Bij Everton zou hij de strijd aan kunnen gaan met Romelu Lukaku.

Back To Top