Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie: Ajax, AZ en PSV rapen in speelronde 14 weer drie punten op

Eredivisie transfers. Dit weekend heeft PSV hard gewerkt aan de transfer van Luiz Humberto Da Silva, ook bekent als Beto. De aanvaller uit Peru kon zonder vergoeding uit de deur lopen bij Sporting Cristal. Ajax heeft daarentegen verdediger Ricardo van Rhijn nog niet, zoals werd verwacht, verkocht aan Galatasaray.

Uitslagen en speelschema Eredivisie seizoen 2015 – 2016.

Transfers voetbal Eredivisie

Zaterdag erkende PSV-directeur Marcel Brands dat hij zijn oog had laten vallen op Da Silva. De net negentienjarige speler stond al in de startblokken om het vliegtuig richting Eindhoven in te stappen. Sporting Cristal lag echter dwars. Ondanks de transfervrije status van Beto, wilde de club toch geld zien.

De landskampioen kwam op het spoor van Da Silva, toen scouts duels bekeken van Peru onder de twintig jaar. Dat team kwam uit op een toernooi waar ook Gaston Pereiro opviel, en die is inmiddels ingelijfd door de Brabanders. Hij zal eerst meedraaien in Jong PSV en kan maandag al mee naar het trainingskamp in Spanje.

Ajax – blijft of gaat Ricardo van Rhijn?

Rond Kerstmis leek een overgang van Ricardo van Rhijn naar Galatasaray aanstaande. Een kleine twee weken later is er nog geen witte rook. Ajax-trainer Frank de Boer weet ook niet waar de vertraging aan ligt en of uitstel zal leiden tot afstel.

Een van de redenen dat Van Rhijn op weinig speeltijd hoeft te rekenen, is de doorbraak van Kenny Tete. De back heeft een contract tot medio 2018 en heeft het allicht naar zijn zin bij Ajax, maar laat in een interview met Het Parool weten dat hij het zo snel mogelijk hogerop wil zoeken. “Als er een grote club komt, moet Ajax er geen probleem van maken om mij te laten gaan”, waarschuwt hij alvast.

De Boer heeft aangekondigd dit Eredivisie seizoen sowieso af te maken. Regelmatig duikt zijn naam op als er vacatures zijn bij Engelse teams, zoals momenteel bij Swansea. De 45-jarige trainer zal pas in de zomer weer nadenken over zijn opties. Nu is hij aan het speuren naar een aanvaller. “We zijn wel aan het kijken, maar dan moet het wel een hele goeie zijn”, zegt hij tegen Fox Sports.

Sebastien Haller naar Premier League?

Een vaak en makkelijk scorende jonge Franse spits, die moet toch makkelijk te verkopen zijn. Maar de vraag is of FC Utrecht Sébastien Haller wel zo graag van de hand wil doen. Onder meer Sunderland en Norwich City uit de Engelse Premier League tonen belangstelling.

Utrecht-directeur Wilco van Schaik verklaart dat de club hem niet voor een prikkie zal afstaan. “Er lopen gesprekken met clubs en tussenpersonen, maar het kan ook best zijn dat hij tot de zomer bij ons blijft”, zegt hij tegen VI.

Programma FC Utrecht

Eredivisie Nieuws

Back To Top